Mer solcellsfysik till alla som undrar hur det funkar!

Del 2 om solcellsfysik är nu släppt, detta blir avsnitt #11 av solcellspodden. Frågor vi tar upp är till exempel varför det blir el när ljus lyser på solcellen och varför monokristallina solceller är mer effektiva än polykristallina solceller? Detta avsnitt kompletteras även med en video i vår nystartade Youtube-kanal! Videon kan ni se längre ner på denna sidan eller genom att gå till vår Youtube-kanal.

Lyssna direkt i webbläsaren

iTunes

RSS

Källa för detta avsnitt är i huvudsak kursen Microelektronik (kurskod MCC086) på Chalmers och två föreläsningar från nanohub.org av Mark Lundstrom, Professor i Electrical and Computer Engineering vid Purdue University i USA, Länk föreläsning 1 Länk föreläsning 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.